Αναζωογόνηση & Ηρεμία για Μωρά και Μητέρες: Ο φυσικός τρόπος φροντίδας για εσάς και το μωρό σας
Ικανοποίηση για εσάς και το µωρό σας • Περιλαμβάνει εικονογραφημένο, βήμα προς βήμα, οδηγό για βρεφικό μασάζ. • Βελτιώνει τις πιθανότητες για έναν καλό ύπνο στη διάρκεια της νύχτας! Ο ερχομός του νέου μωρού φέρνει μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει άγχος και σύγχυση ως προς τη φροντίδα του μικρού σας θησαυρού. Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, η ολιστική θεραπεύτρια και μητέρα τριών παιδιών Samantha Quinn αποκαλύπτει φυσικές τεχνικές καθησυχασμού, προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι το μωρό σας κάνει μια ήπια μετάβαση από τη μήτρα της μητέρας στην κούνια. Ανακαλύψτε πώς να αναγνωρίζετε τους ήχους του μωρού σας και να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος, ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε σωστά, και πώς να βελτιώσετε τα μοτίβα του ύπνου του μωρού σας. Επίσης, θα βρείτε συμβουλές σχετικά με τα οφέλη του βρεφικού μασάζ μαζί με οδηγίες για τη βήμα προς βήμα τεχνική – οδηγίες-κλειδιά για την ηρέμηση των μωρών. Παράλληλα, υπάρχουν οδηγίες για φυσικές και ολιστικές θεραπείες για τη μητέρα και το μωρό, προκειμένου να προσφέρουν ανακούφιση σε συχνές ασθένειες, εξασφαλίζοντας ότι και οι δύο θα έχετε ηρεμία, υγεία και ευτυχία.
Τιμή πώλησης: 12 €
Καθοδήγηση Μικρών Παιδιών (8η έκδοση)
Η όγδοη έκδοση του βιβλίου «Καθοδήγηση Μικρών Παιδιών» διατηρεί γνωρίσματα που έχουν βοηθήσει τους φοιτητές να οικοδομήσουν μια αναπτυξιακά κατάλληλη οπτική στην καθοδήγηση των παιδιών. Περιέχει αναθεωρημένη έρευνα μέσω του νέου υλικού και των νέων στοιχείων που σχεδιάστηκαν ώστε να καταστήσουν τις διαδικασίες διδασκαλίας και μάθησης για τους διδάσκοντες και τους φοιτητές ακόμη πιο αποτελεσματικές, αποδοτικές και ευχάριστες. Κατά την επαφή τους με το έργο, οι φοιτητές θα έχουν στα χέρια τους ένα εγχειρίδιο βασισμένο στην έρευνα και στη θεωρία. Μπορεί να αποτελεί πρόκληση για εκείνους, ώστε να αναπτύξουν κριτικό τρόπο σκέψης για την καθοδήγηση των παιδιών. Αυτά τα αποτελεσματικά στοιχεία από την τελευταία έκδοση έχουν διατηρηθεί, αλλά έχουν βελτιωθεί για να γίνουν ακόμη πιο εύχρηστα και ουσιαστικά στην επαφή με τα παιδιά. ΄Όλο το παρόν εγχειρίδιο εστιάζει στη θετική, γνήσια καθοδήγηση των παιδιών σύμφωνα με τις αρχές της αναπτυξιακά κατάλληλης πρακτικής, την οποία εφαρμόζουν πολλοί εκπαιδευτικοί και άλλοι ενήλικοι. Μέσα στις σελίδες του ο αναγνώστης, μεταξύ άλλων, θα βρει εκτεταμένο υλικό για τον εκφοβισμό και οι φοιτητές θα κατανοήσουν τη φύση του ως μια μορφή επιθετικότητας. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στον ρόλο του δασκάλου στην υποστήριξη της κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης των παιδιών, αλλά και καθοδήγηση των παιδιών κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων. Οι φοιτητές θα πάρουν πληροφορίες για τις βασικές γνωστικές αναπτυξιακές διαδικασίες της αντίληψης και της μνήμης. Πρόκειται για ένα έργο πολύτιμο στη βιβλιοθήκη του εκπαιδευτικού, αλλά και κάθε άλλου ατόμου που η καθοδήγηση των παιδιών ενεργοποιεί το ενδιαφέρον του.
Τιμή πώλησης: 50 €
Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων: Θεωρία και Πράξη (1η 'εκδοση)
Το βιβλίο Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων είναι ένα εισαγωγικό εγχειρίδιο, ιδανικό για κάθε επαγγελματία που εργαζεται με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους στο πεδίο της παιδικής και της εφηβικής ψυχικής υγείας. Ισορροπεί ανάμεσα στη σαφή θεωρητική επεξήγηση και στις διευκρινιστικές ιστορίες περιστατικών, προκειμένου να δώσει στο κείμενο μια ξεκάθαρη εστίαση στο πρακτικό μέρος. Το βιβλίο καλύπτει όλα τα κύρια θέματα πάνω στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων, ξεκινώντας από το υποβαθρο για συναισθηματικά και συμπεριφοριστικά προβλήματα, μελετώντας τα μέσα και τα πρότυπα για αξιολόγηση και θεραπεία πριν εξετασθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα που εντοπίζονται στα μικρά παιδιά, τα μεγαλύτερα και τους εφήβους. Τα χαρακτηριστικά κλειδιά περιλαμβάνουν: • Ιστορίες περιστατικών για να συνοδεύσουν και να διευκρινίσουν τις έννοιες της θεωρίας • Σαφές θεωρητικό πλαίσιο για κάθε θέμα, παρουσιαζόμενο μαζί με κατανοητές αναφορές για περαιτέρω μελέτη • Ποικιλία στους συγγραφείς με διαφορετικό υπόβαθρο, φέρνοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση από διάφορα επιστημονικά πεδία. Το βιβλίο Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων είναι ένα σημαντικό έργο για κάθε επαγγελματία που εργαζεται με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους πάνω στον τομέα της ψυχικής υγείας.
Τιμή πώλησης: 36 €
Τα παιδιά μας προσκαλούν σε διάλογο
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους όσους άμεσα ως γονείς, παιδίατροι, παιδαγωγοί... και έμμεσα ως ερευνητές και διαγνωστές ασχολούνται με τους παράγοντες, που διαμορφώνουν τις επικοινωνιακές σχέσεις του κοινωνικού περιβάλλοντος με τα αναπτυσσόμενα άτομα όπως και με το πώς και γιατί οι σχέσεις αυτές τόσο συχνά γίνονται προβληματικές και για τους δύο επικοινωνιακούς συντρόφους και οδηγούν σε δυσλειτουργίες. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν μια σύνθεση πειραματικά τεκμηριωμένων δεδομένων και κλινικών παρατηρήσεων της παιδιατρικής της αναπτυξιακής παιδιατρικής και των επιστημών του εγκεφάλου και υποστηρίζουν πειστικά τα εξής: η ποιότητα της αναπτυξιακής πορείας του ανθρώπου διαμορφώνεται από τις λειτουργίες του εγκεφάλου που εξάγουν προσωπικά συμπεράσματα από τη συνεργητική ή μη, επικοινωνιακή σχέση «κοινωνικό περιβάλλον» - αναπτυσσόμενο άτομο και έτσι δημιουργούν την ποιότητα της βιογραφίας του αναπτυσσόμενου ατόμου. Η ποιότητα της βιογραφίας διαμορφώνει όλες της βιοψυχοκοινωνικά υγιείς ή αποκλίνουσες διαστάσεις της συμπεριφοράς του ατόμου. Συμπεραίνουν ότι: διαταραχές της βιο-ψυχοκοινωνικής αναπτυξιακής πορείας παιδιών, που γεννήθηκαν υγιή και μεγαλώνουν σε κοινωνίες χαμηλού κινδύνου, πρέπει και μπορούν να αντιμετωπιστούν με απόλυτη προτεραιότητα με προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης. Οι επιστημονικές γνώσεις στις αρχές του 21 ου αιώνα αποδεικνύουν ότι αυτό δεν είναι ουτοπία.
Τιμή πώλησης: 14 €
Το Φυσιολογικό Παιδί
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που εργάζονται με παιδιά, τόσο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, όσο και σαν πηγή αναφοράς κατά τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους. Η υγεία και η εκπαίδευση των παιδιών περιγράφεται με τέτοιο τρόπο που διασαφηνίζει τα όρια του φυσιολογικού όπως αυτά επικράτησαν κατά το πρώτο μέρος του εικοστού πρώτου αιώνα. Τα περιεχόμενα κυμαίνονται από την ανάπτυξη του ανθρώπου η οποία είναι σχετικά σταθερή (για παράδειγμα θέματα ανατομίας και φυσιολογίας), μέχρι την κάλυψη θεμάτων που επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον (για παράδειγμα σίτιση και ανάπτυξη). Η ποικιλία της θεματολογίας αυτού του βιβλίου αντιπροσωπεύει τα διαφορετικά επαγγελματικά υποστρώματα των συγγραφέων.
Τιμή πώλησης: 35 €
Ελληνικές Δοκιμασίες Λεκτικής Ευχέρειας
Οι δραστηριότητες της ομάδας για τη δημιουργία νευροψυχολογικών δοκιμασιών, κατάλληλων για την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα, μαζί με τα αντίστοιχα κανονιστικά δεδομένα, κοντεύουν να συμπληρώσουν 10 χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια, δημιουργήθηκαν πρωτότυπες νευροψυχολογικές δοκιμασίες, προσαρμόστηκαν υπάρχουσες ξένες δοκιμασίες στα ελληνικά και συλλέχθηκαν κανονιστικά δεδομένα για άλλες ξένες δοκιμασίες χωρίς σημαντικές αλλαγές. Οι προσπάθειές έχουν αποφέρει πολλούς «ακαδημαϊκούς» καρπούς με τη μορφή επιστημονικών εργασιών δημοσιευμένων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Οι εργασίες αυτές ευελπιστούμε να συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση των γνωστικών μηχανισμών που δυσλειτουργούν σε κάποιες νευρολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές. Όμως, εξίσου σημαντικό με τις δημοσιευμένες εργασίες είναι τα εργαλεία καθαυτά, κάποια από τα οποία έχουν ήδη διοχετευτεί στον ερευνητικό χώρο της νευροψυχολογίας στην Ελλάδα. Με την εκπαίδευση στην Ελλάδα όλο και περισσότερων νευροψυχολόγων, αυτά τα εργαλεία θα είναι πολύ χρήσιμα πλέον και στην κλινική πράξη. Είμαι ευτυχής που είμαστε σε θέση τώρα πια να οργανωθούν όλο αυτό το υλικό και να το διαθέσουμε ευρύτερα.
Τιμή πώλησης: 20 €
ABC στην Διδασκαλία και Μάθηση στην Ιατρική
Εάν είστε νέος στη διδασκαλία και δεν είστε σίγουρος τι να κάνετε ή εάν είστε πεπειραμένος δάσκαλος και θέλετε να αναβαθμίσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας, το βιβλίο αυτό έχει κάτι να σας προσφέρει. Έχει σχεδιασθεί για να καλύψει όλες τις βασικές αρχές της μαθησιακής διαδικασίας και της διδασκαλίας στην ιατρική καθώς επίσης και να παρέχει σύγχρονη ενημέρωση για τις τελευταίες καινοτομίες στο σχεδιασμό των προγραμμάτων σπουδών και αξιολόγησης. Η παρουσίαση και το ύφος της γραφής του παρόντος ABC καθώς και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται από τους συγγραφείς έχουν σχεδιασθεί ώστε το βιβλίο να είναι προσβάσιμο και αναγνώσιμο τόσο για το νεοφώτιστο όσο και για τον έμπειρο διδάσκοντα. Το βιβλίο παρέχει πολλές υποδείξεις και εικονογραφείται με ερμηνευτικούς πίνακες, διαγράμματα και εικόνες. Οι συγγραφείς περιλαμβάνουν μερικούς από τους πλέον έγκυρους ειδικούς στην ιατρική εκπαίδευση, παγκοσμίως· κατά συνέπεια, οι αναγνώστες θα ωφεληθούν από συγγραφείς που έχουν μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία υποστηριζόμενη από εκτεταμένη εκπαιδευτική έρευνα. Τα κεφάλαια περιλαμβάνουν πολλά από τα σημαντικότερα θέματα της ιατρικής εκπαίδευσης. • Την εφαρμογή της εκπαιδευτικής θεωρίας στην πράξη • Το σχεδιασμό του προγράμματος σπουδών • Πως να δημιουργηθεί αποτελεσματικό εκπαιδευτικό υλικό • Πως να διευκολυνθεί η μάθηση σε ένα κλινικό περιβάλλον • Τη διδασκαλία σε ομάδες, και τη διδασκαλία σε ατομικό επίπεδο • Πως να αξιολογηθεί η διδασκαλία και να παρασχεθεί κριτική στους εκπαιδευόμενους • Τις γραπτές αξιολογήσεις καθώς και τις αξιολογήσεις με βάση τις δεξιότητες ή με βάση το έργο • Τη διαδικτυακή μάθηση • Τη μάθηση πάνω στη βάση του προβλήματος Το παρόν ABC παρέχει στον αναγνώστη έγκυρη και περιεκτική βοήθεια για τη διδασκαλία στην ιατρική. Το εξειδικευμένο περιεχόμενο και το ανοικτό ύφος θα πρέπει να το καταστήσουν αναγκαία προσθήκη στη βιβλιοθήκη οποιουδήποτε ασκούντα επαγγελματία της υγείας.
Τιμή πώλησης: 20 €
Η Ανθρώπινη Επικοινωνία και οι Διαταραχές της (3η έκδοση)
Η τρίτη έκδοση του Η ανθρώπινη επικοινωνία και οι διαταραχές της αποτελεί μια εισαγωγή στο πεδίο των διαταραχών επικοινωνίας, η οποία καθηλώνει το ενδιαφέρον των φοιτητών στην επαγγελματική πρακτική. Οι συγγραφείς περιλαμβάνουν γενναιόδωρα εικονογραφήσεις, σχήματα και φωτογραφίες, προκειμένου να οπτικοποιήσουν κάποιες έννοιες και να τις τοποθετήσουν σε ένα κλινικό πλαίσιο. Τα κεφάλαια διατηρούν μια ισορροπία μεταξύ της ομιλίας, του λόγου και της ακοής για να εξασφαλιστεί μια κατανοητή παρουσίαση των επαγγελμάτων της λογοθεραπείας και της ακοολογίας. Τα κεφάλαια με διαταραχές περιλαμβάνουν πληροφορίες πάνω στην επιστημονική βάση για την κατανόηση της κάθε κατάστασης τόσο από άποψη αξιολόγησης όσο και θεραπείας. Ο συνδυασμός της επιστήμης και των κλινικών εφαρμογών παρέχει στους φοιτητές ένα κατανοητό έργο για τις φυσιολογικές διαδικασίες και τις διαταραχές. Ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά στην τρίτη έκδοση • Εισάγει την έννοια της Κλινικής Πρακτικής με Αποδείξεις (Evidence-Based Practice-EBP) στη λογοθεραπεία και την ακοολογία. • Περιλαμβάνει πληροφορίες για την εμφάνιση της γραφής και της ανάγνωσης κατά την ανάπτυξη της παιδικής ηλικίας (Κεφάλαιο 7) και για τις τις διαταραχές ανάγνωσης (Κεφάλαια 8 και 9). • Περιέχει περισσότερα κλινικά περιστατικά για να απεικονίσει τη φύση της φυσιολογικής ανάπτυξης, τις διαταραχές και τις επαγγελματικές πρακτικές. • Ενημερωμένες εικόνες και απεικονίσεις περιγράφουν τα φυσιολογικά και τα μη φυσιολογικά χαρακτηριστικά της επικοινωνίας.
Τιμή πώλησης: 45 €
Ο Κοσμος μου : Το Παιδί από τη Γέννηση έως τα 3 Έτη
«Ένα ταξίδι της ανακάλυψης των πρώτων τριών ετών της ζωής μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, που παρατηρήθηκε με κόπο και είναι έξοχα καταγεγραμμένο... Το αποτέλεσμα των παρατηρήσεων του Fernyhough αποτελεί ένα ασυνήθιστο και όμορφο υβρίδιο• ένα σύγγραμμα επικαλυμμένο με τρυφερότητα, ένα απομνημόνευμα ριζωμένο στην έρευνα» Guardian Πώς είναι να είσαι ένα νεογέννητο μωρό; Ένα βρέφος που μόλις ξεκινά να μιλά; Ένα νήπιο που θορυβωδώς δοκιμάζει τα όρια της ίδιας του της αυτονομίας; Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο, ο μυθιστοριογράφος και αναπτυξιακός ψυχολόγος Charles Fernyhough έχει βάλει σκοπό να απαντήσει αυτά τα ερωτήματα με έναν πολύ ενδιαφέρων τρόπο που επικεντρώνεται στο παιδί. Διαπλέκοντας τη σύγχρονη επιστήμη με τις δικές του τρυφερές παρατηρήσεις της κόρης του Αθηνάς, ο Fernyhough περιγράφει με ζωηρότητα το εκπληκτικό ταξίδι που κάνει ένα παιδί κατά τη διάρκεια των βαρυσήμαντων πρώτων τριών ετών της ζωής. «Το πιο ποιητικό δημοφιλές επιστημονικό βιβλίο της χρονιάς... ένα βιβλίο πολύ δύσκολο να γραφτεί» Sunday Telegraph, Προτεινόμενο βιβλίο του καλοκαιριού «Μία αναφορά γραμμένη με κομψό τρόπο, ζεστή, στοχαστική και καινοτόμος... έχει γίνει υπέροχη δουλειά στη μεταβίβαση προς τον αναγνώστη του πώς είναι η ζωή με ένα μωρό» Alison Gopnik, Times Literary Supplement «Φιλόδοξο και ευφυέστατο... οποιοσδήποτε γονέας, ειδικότερα κάποιος με ένα μικρό παιδί, θα συγκινηθεί και θα διαφωτιστεί» Andrew Miller, Financial Times «Μία τρυφερή, πανέμορφα γραμμένη αναφορά... προσεγγίσιμη και χωρίς ορολογία» Scotsman «Ένας θρίαμβος ενημερωμένης φαντασίας και μία συγκινητική απόδειξη αγάπης» Sunday Telegraph
Τιμή πώλησης: 14 €
Τα Μαγικά Χρόνια : Η Κατανόηση και ο Χειρισμός των Προβλήματων των Μικρών Παιδιών
Το βιβλίο Τα Μαγικά Χρόνια αναφέρεται στο παιδί από τη γέννησή του μέχρι και τα έξι έτη, όταν έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η ανεξαρτησία του όσον αφορά σε πολλά πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Ορίζοντας έννοιες μείζονος σημασίας, όπως η ψυχική υγεία και το άγχος, από τις πρώτες σελίδες, παρασύρει τον αναγνώστη σε έναν κόσμο που δύσκολα μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη του, στον κόσμο του παιδιού. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η θεματολογία του βιβλίου. Η ύπαρξη φανταστικών συντρόφων, φίλων ή εχθρών, η λήψη τροφής, η εκπαίδευση της τουαλέτας, η πειθαρχία και η τιμωρία, η αντίληψη του παιδιού για την ταυτότητά του και το φύλο του, ακόμη και θέματα-ταμπού, όπως η σεξουαλικότητα και η σεξουαλική αγωγή, αποτελούν αντικείμενο έρευνας και μελέτης με τον πλέον επιτυχή και αποτελεσματικό τρόπο. Με αφετηρία τα μικρά συμβάντα της καθημερινότητας ξεκινά μία ενδιαφέρουσα διαπραγμάτευση των θεμάτων, εξεταζομένων από τη σκοπιά των γονέων (που συνήθως βρίσκονται σε αδιέξοδο), αλλά κυρίως από την οπτική των παιδιών, που είναι και οι πρωταγωνιστές του έργου!
Τιμή πώλησης: 15 €
Πρακτικός οδηγός για όσους εργάζονται με μικρά παιδιά
Η νέα αυτή έκδοση διατηρεί το φιλικό και προσιτό ύφος της και τώρα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τα Διπλώματα CACHE και NNEB. Συμπεριλαμβάνει καινούργιο υλικό όσον αφορά στη συνεργασία με τους γονείς, στην προετοιμασία του χαρτοφυλακίου των φοιτητών και στην οργάνωση δραστηριοτήτων. Ο παρών οδηγός, είναι φιλικός προς τον χρήστη, γραμμένος με πληροφοριακό, περιεκτικό και πρακτικό τρόπο. Το συμπέρασμα είναι σαφές και κατανοητό. Συνιστώ αυτό το βιβλίο στους φοιτητές που ειδικεύονται στη φροντίδα παιδιών
Τιμή πώλησης: 20 €