Εισαγωγή στη Διατροφή του Ανθρώπου

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
M. J. GIBNEY - H. H. VORSTER - F. J. KOK
Επιμέλεια:
Αντωνία-Λήδα Ματάλα - Μαρία Γιαννακούλια
ISBN:
978-960-394-467-6
Διαστάσεις:
17Χ24
Σελίδες:
450
Έτος έκδοσης:
2007
Κατηγορία προϊόντος: Διατροφολογία - Διαιτητική
Τιμή πώλησης 48 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Κορμός της επιστήμης της διατροφής είναι η φυσιολογία και η βιοχημεία του μεταβολισμού του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ ο κορμός αυτός περιβάλλεται από μελέτες αναφορικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν τη φύση της διαθέσιμης τροφής, με τους παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές επιλογές, με τα προγράμματα διατροφής στη δημόσια υγεία για την πρόληψη των νόσων που σχετίζονται με τη διατροφή, καθώς και με τον ρόλο της δίαιτας στην κλινική αντιμετώπιση ασθενειών. Η απόφαση της Εταιρείας Διατροφής είναι να εκδώσει μια σειρά από τέσσερα εγχειρίδια με θέμα τη διατροφή. Το εισαγωγικό εγχειρίδιο έχει σχεδιασθεί για τους φοιτητές της επιστήμης της διατροφής καθώς και για φοιτητές που διδάσκονται διατροφή στο πλαίσιο της βασικής τους εκπαίδευσης η οποία μπορεί να αφορά αντικείμενα όπως η φαρμακευτική, η τεχνολογία τροφίμων ή η νοσηλευτική