Εγχειρίδιο Διατροφής και Ανοσίας

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
M. ERIC GERSHWIN, PENELOPE NESTEL, CARL L. KEEN
Επιμέλεια:
Φωτεινή Ν. Σκοπούλη
ISBN:
978-960-394-543-7
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
424
Έτος έκδοσης:
2008
Κατηγορία προϊόντος: Διατροφολογία - Διαιτητική
Τιμή πώλησης 48 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Το βιβλίο έγινε αποδεκτό από τους συναδέλφους με ενθουσιασμό και είχε ακαδημαϊκή επιτυχία .
Οι συνεργάτες μας σχολίασαν ότι παρόλο που το βιβλίο ήταν εξαιρετικό για μια βιβλιοθήκη υπήρχε ακόμη η πνευματική ανάγκη για έναν πιο βραχύλογο τόμο στη διατροφή και ανοσολογία για επιστήμονες υγείας και για επιστήμονες που εργάζονται σε υπηρεσίες παροχής πρόληψης ή θεραπείας νοσημάτων .
Συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε ότι ένα βιβλίο που θα απευθύνεται σε εργαστηριακούς και σε επιστήμονες αναπτυσσόμενων χωρών θα ήταν πολύτιμο .
Προσκαλέσαμε ειδικούς των διαφόρων αντικειμένων ώστε να συμβάλλουν με ένα
κεφάλαιο ο καθένας στη συγγραφή του παρόντος πονήματος . Τους ζητήσαμε
να είναι σύντομοι και να χρησιμοποιήσουν σύγχρονα άρθρα ανασκόπησης στη
βιβλιογραφία . Το «Εγχειρίδιο .ιατροφής και Ανοσίας » είναι αποτέλεσμα αυτής
της προσπάθειας .
Ο στόχος αυτού του εγχειριδίου είναι να γίνει διαθέσιμο ένα μικρό κείμενο
με χρήσιμη πληροφορία . .Δεν επιδιώξαμε να αντικαταστήσουμε το μεγάλο
σύγγραμμα , αλλά περισσότερο να το χρησιμοποιήσουμε σαν βασική πηγή
πρακτικής πληροφορίας άμεσα χρήσιμης , που θα μπορεί να εκσυγχρονίζεται
κάθε λίγα χρόνια . Η διατροφή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την άριστη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού . Το αμυντικό σύστημα φαίνεται να επηρεάζεται από διατροφικές ανισορροπίες . Οι κλινικές επιπτώσεις των διατροφικών ελλείψεων στο ανοσολογικό σύστημα είναι κατά κανόνα η αύξηση των λοιμώξεων
κυρίως σε ειδικές ομάδες πληθυσμού .