Κλινική Διατροφή στην Πράξη (1η έκδοση)
Αυτό το εύχρηστο βιβλίο καλύπτει όλες τις πτυχές της κλινικής διατροφής στην πράξη, χρησιμοποιώντας προσιτή μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, η οποία είναι ιδανική για τον πολυάσχολο επαγγελματία υγείας. Ερωτήσεις όπως «Ποιος είναι ο ορισμός των διαιτητικών ινών;» και «Ποιοι είναι οι τύποι της εντερικής διατροφής;» απαντώνται με σαφήνεια, καθώς οι συγγραφείς πορεύονται από τα βασικά στοιχεία της ανθρώπινης διατροφής προς τις κλινικές ανάγκες των ασθενών που πάσχουν διάφορες νοσηρές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη, των νευρολογικών διαταραχών και της παχυσαρκίας. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη διατροφή κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου και της αντιμετώπισης των ασθενών που πάσχουν από HIV/AIDS. Διατροφολόγοι, διαιτολόγοι και άλλοι επαγγελματίες υγείας που εργάζονται με ασθενείς με διαταραχές στη διατροφής ή ειδικές διατροφικές ανάγκες, καρδιολόγοι και ογκολόγοι θα ανακαλύψουν μια αναζωογονητική προσέγγιση αυτού του σημαντικού θέματος. Νοσηλευτές, φοιτητές ιατρικής και όσοι εργάζονται στον ιατρικό κλάδο της διατροφής θα επωφεληθούν, επίσης, από αυτόν τον εύχρηστο οδηγό. • Ευνόητη μορφή με σαφείς ερωτήσεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις • Γενική περιγραφή των βασικών στοιχείων της υγείας και της διατροφής προτού εξεταστούν οι μεμονωμένες νοσηρές καταστάσεις • Γραμμένο από επαγγελματίες, για τους επαγγελματίες
Τιμή πώλησης: 30 €
Πρακτικός Οδηγός Κλινικής Διατροφής για Διαιτολόγους
Συμπυκνωμένος και περιεκτικός, ο Συνοπτικός Οδηγός Διατροφής για Διαιτολόγους, αποτελεί μια εύκολη στη χρήση πηγή αναφοράς για διαιτολόγους και άλλους επαγγελματίες της υγείας, οι οποίοι αναζητούν να παρέχουν τη συνιστώμενη φροντίδα για ένα μεγάλο εύρος κλινικών καταστάσεων. Ο διαιτολόγος, ως σημαντικός επαγγελματίας της υγείας, είναι σε θέση να απαντήσει στα ερωτήματα των ασθενών και να παίρνει στοιχειοθετημένες αποφάσεις αναφορικά με τις ιδιαίτερες διατροφικές τους ανάγκες. Ο Συνοπτικός Οδηγός Διατροφής παρέχει εύκολη πρόσβαση σε βασικές διατροφικές πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη φροντίδα του ασθενή.
Τιμή πώλησης: 40 €
Ζήστε Περισσότερο Παραμείνετε Νέοι με είκοσι απλά βήματα
Πώς να φαίνεστε και να νιώθετε υπέροχα Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα γηρατειά – όμως σίγουρα μπορούμε να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης. Το βιβλίο αυτό σας δείχνει πώς να γεράσετε όμορφοι και με χάρη και να διατηρήσετε τη νεανική ζωντάνια και την καλή σας υγεία για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Στο πρώτο μέρος, τα είκοσι βήματα της Dr Sarah Brewer παραθέτουν συμβουλές σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής –βασισμένες σε επιστημονικά ενδεικτικά στοιχεία– για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς και να συνεχίσετε να είστε όμορφοι και να νιώθετε υπέροχα καθώς γερνάτε. Εάν παρατηρήσετε σημεία αυξημένης γήρανσης σε συγκεκριμένο μέρος του σώματος, προχωρήστε στο δεύτερο μέρος. Εδώ θα βρείτε πιο εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες, τα ιχνοστοιχεία, τις βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα που θα σας προσφέρουν τα απαραίτητα αντιγηραντικά οφέλη. Τώρα μπορείτε να ζήσετε για περισσότερο και να φαίνεστε νεότεροι
Τιμή πώλησης: 12 €
Εισαγωγή στη Διατροφή του Ανθρώπου (2η έκδοση)
Στη δεύτερη αυτή έκδοση του εισαγωγικού συγγράμματος της αναγνωρισμένης σειράς Nutrition Society Textbook, η Εισαγωγή στη Διατροφή του Ανθρώπου έχει αναθεωρηθεί και ενημερωθεί ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες του σύγχρονου φοιτητή. Πρωτοποριακοί στο πεδίο και την προσέγγισή τους, οι τίτλοι της σειράς: • Παρέχουν στους φοιτητές τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες αναφορικά με τη διατροφή στο προσεγγιστικό πλαίσιο των συστημάτων και της υγείας • Παρέχει τη δυνατότητα στους καθηγητές και στους φοιτητές να διερευνήσουν τις κεντρικές αρχές της διατροφής, να τις εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους και να προάγουν την κριτική σκέψη ανά πάσα στιγμή. Σε όλο το βιβλίο, αναγνωρίζονται τα βασικά πεδία γνώσης • Έχουν αξιολογηθεί πλήρως από ομότιμους ώστε να εξασφαλιστεί η πληρότητα και η σαφήνεια του περιεχομένου, όπως επίσης και να διασφαλιστεί ότι κάθε βιβλίο παρέχει μια καθολική προοπτική. Η Εισαγωγή στη Διατροφή του Ανθρώπου αποτελεί απαραίτητη αγορά για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της διατροφής/διαιτητικής και για τους φοιτητές πτυχίων που περιέχουν το στοιχείο της διατροφής, όπως είναι η επιστήμη τροφίμων, η ιατρική, η φαρμακευτική και η νοσηλευτική. Οι επαγγελματίες στα πεδία της διατροφής, της διαιτητικής, της επιστήμης τροφίμων, της ιατρικής, των επιστημών υγείας και σε πολλά άλλα πεδία θα επωφεληθούν εξαιρετικά από τις πληροφορίες που παρέχει το βιβλίο αυτό. Σχετικά με τους συγγραφείς Michael Gibney, Institute of Food and Health, University College Dublin, Δουβλίνο, Ιρλανδία Susan A Lanham-New, Faculty of Health and Medical Sciences, University of Surrey, Guilford, Ηνωμένο Βασίλειο Aedin Cassidy, School of Medicine, University of East Anglia, Norwich, Ηνωμένο Βασίλειο Hester H Vorster, Faculty of Health Sciences, North-West University, Potchefstroom, Νότια Αφρική
Τιμή πώλησης: 48 €
Διατροφικές Διαταραχές και η αντιμετώπιση τους - Κλινικός οδηγός αξιόλόγησης και θεραπείας
Οι περισσότεροι ειδικευόμενοι και επαγγελματίες, στους τομείς της Ψυχολογίας, της Ψυχιατρικής, της Νοσηλευτικής, της Διαιτολογίας και στην παροχή κοινωνικής βοήθειας θα δεχτούν με χαρά αυτόν τον ευσύνοπτο, περιεκτικό και πρακτικό οδηγό που αφορά στην κατανόηση των διατροφικών διαταραχών και την παροχή βοήθειας σε ασθενείς που πάσχουν από αυτές τις σύνθετες διαταραχές. . Βασικά χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι τα ακόλουθα: • Σαφής, άμεση προσέγγιση στην κατανόηση των διατροφικών διαταραχών και των αιτίων που τις προκαλούν • Ανασκόπηση των στοιχείων που αφορούν σε θεραπευτικές μεθόδους και στις εκβάσεις τους • Πρακτική και ρεαλιστική προσέγγιση της θεραπείας από πλευράς του συγγραφέα, η οποία βασίζεται σε αποδεδειγμένες μεθόδους και σε κλινική εμπειρία, όπως απαιτείται • Καθοδήγηση σε δύσκολες περιπτώσεις και σε καταστάσεις στις οποίες η θεραπεία δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά
Τιμή πώλησης: 25 €
Εισαγωγή στη Διατροφή του Ανθρώπου
Κορμός της επιστήμης της διατροφής είναι η φυσιολογία και η βιοχημεία του μεταβολισμού του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ ο κορμός αυτός περιβάλλεται από μελέτες αναφορικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν τη φύση της διαθέσιμης τροφής, με τους παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές επιλογές, με τα προγράμματα διατροφής στη δημόσια υγεία για την πρόληψη των νόσων που σχετίζονται με τη διατροφή, καθώς και με τον ρόλο της δίαιτας στην κλινική αντιμετώπιση ασθενειών. Η απόφαση της Εταιρείας Διατροφής είναι να εκδώσει μια σειρά από τέσσερα εγχειρίδια με θέμα τη διατροφή. Το εισαγωγικό εγχειρίδιο έχει σχεδιασθεί για τους φοιτητές της επιστήμης της διατροφής καθώς και για φοιτητές που διδάσκονται διατροφή στο πλαίσιο της βασικής τους εκπαίδευσης η οποία μπορεί να αφορά αντικείμενα όπως η φαρμακευτική, η τεχνολογία τροφίμων ή η νοσηλευτική
Τιμή πώλησης: 48 €
Διατροφή και Mεταβολισμός
Ως ένα ακαδημαϊκό αντικείμενο, η διατροφή έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και παράλληλα η ανάγκη για εξειδικευμένα βιβλία σε αυτό το πεδίο. Ως απάντηση σε αυτή την ανάγκη, η Εταιρεία Διατροφής πήρε την απόφαση να παράγει μία σειρά από 4 βιβλία από τα οποία, η "Διατροφή και Μεταβολισμός" είναι το δεύτερο. Τα βιβλία αυτής της σειράς: Παρέχουν στους φοιτητές τις βασικές επιστημονικές γνώσεις διατροφής, στο αντικείμενο των οργανικών συστημάτων και της υγείας. Δίνουν τη δυνατότητα σε καθηγητές και φοιτητές να διερευνήσουν τις βασικές αρχές της διατροφής και να τις χρησιμοποιήσουν καθόλη τη διάρκεια των σπουδών ώστε να αποκτήσουν μία κριτική σκέψη. Κάθε κεφάλαιο προσδιορίζει τα σημαντικά πεδία γνώσης που πρέπει να γίνουν αντιληπτά καθώς επίσης και τα βασικά σημεία κριτικής σκέψης που πρέπει να αναπτυσονται παράλληλα με την επάρκεια της γνώσης. Έχουν περάσει από ενδελεχή κρίση ώστε να διασφαλιστεί η πληρότητα και η ευκρίνεια του κειμένου, καθώς επίσης και να διασφαλιστεί ότι κάθε βιβλίο δίνει τη δυνατότητα μίας ευρύτερης διάστασης του αντικειμένου που πραγματεύεται ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διατροφολόγους αλλά και σε μαθήματα διατροφής σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο Διατροφή και Μεταβολισμός είναι μία πολύ καλή επιλογή για φοιτητές που διδάσκονται Διατροφή του Ανθρώπου. Έρχεται ως συνέχεια του πρώτου βιβλίου της σειράς, του Εισαγωγή στη Διατροφή του Ανθρώπον και δημιουργεί τη βάση για την μετέπειτα εξειδίκευση σε είτε τη διατροφή και τη δημόσια υγεία είτε την κλινική διατροφή. Επαγγελματίες στη διατροφή, στη διαιτολογία, στην επιστήμη των τροφίμων, στην ιατρική, στη φυσιολογία σε επιστήμες υγείας και αλλά συγγενή επαγγέλματα θα βρουν επίσης πολλά ενδιαφέροντα πεδία σε όλες αυτές τις περιοχές. Βιβλιοθήκες σε όλα τα πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα πρέπει να έχουν αντίτυπα στα ράφια τους.
Τιμή πώλησης: 48 €
Εγχειρίδιο Διατροφής και Ανοσίας
Το βιβλίο έγινε αποδεκτό από τους συναδέλφους με ενθουσιασμό και είχε ακαδημαϊκή επιτυχία . Οι συνεργάτες μας σχολίασαν ότι παρόλο που το βιβλίο ήταν εξαιρετικό για μια βιβλιοθήκη υπήρχε ακόμη η πνευματική ανάγκη για έναν πιο βραχύλογο τόμο στη διατροφή και ανοσολογία για επιστήμονες υγείας και για επιστήμονες που εργάζονται σε υπηρεσίες παροχής πρόληψης ή θεραπείας νοσημάτων . Συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε ότι ένα βιβλίο που θα απευθύνεται σε εργαστηριακούς και σε επιστήμονες αναπτυσσόμενων χωρών θα ήταν πολύτιμο . Προσκαλέσαμε ειδικούς των διαφόρων αντικειμένων ώστε να συμβάλλουν με ένα κεφάλαιο ο καθένας στη συγγραφή του παρόντος πονήματος . Τους ζητήσαμε να είναι σύντομοι και να χρησιμοποιήσουν σύγχρονα άρθρα ανασκόπησης στη βιβλιογραφία . Το «Εγχειρίδιο .ιατροφής και Ανοσίας » είναι αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας . Ο στόχος αυτού του εγχειριδίου είναι να γίνει διαθέσιμο ένα μικρό κείμενο με χρήσιμη πληροφορία . .Δεν επιδιώξαμε να αντικαταστήσουμε το μεγάλο σύγγραμμα , αλλά περισσότερο να το χρησιμοποιήσουμε σαν βασική πηγή πρακτικής πληροφορίας άμεσα χρήσιμης , που θα μπορεί να εκσυγχρονίζεται κάθε λίγα χρόνια . Η διατροφή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την άριστη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού . Το αμυντικό σύστημα φαίνεται να επηρεάζεται από διατροφικές ανισορροπίες . Οι κλινικές επιπτώσεις των διατροφικών ελλείψεων στο ανοσολογικό σύστημα είναι κατά κανόνα η αύξηση των λοιμώξεων κυρίως σε ειδικές ομάδες πληθυσμού .
Τιμή πώλησης: 48 €
Διατροφή και Δημόσια Υγεία
Το βιβλίο “Διατροφή και Δημόσια Υγεία” (Public Health Nutrition) αποτελεί ένα από τα τέσσερα βιβλία της σειράς που έχουν εκδοθεί από τη Βρετανική Εταιρεία Διατροφής (Nutrition Society) στοχεύοντας στην εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών υγείας, όπως ιατροί, διαιτολόγοι, διατροφολόγοι, νοσηλευτές μέσω της ευρύτερης σύνδεσης της διατροφής με τη δημόσια υγεία. Εισαγωγικά το βιβλίο περιλαμβάνει κεφάλαια που καλύπτουν ενότητες όπως η διατροφική επιδημιολογία και η διατροφική αξιολόγηση ενώ παράλληλα παρέχει πληροφορίες για το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων παρέμβασης που στοχεύουν στην αντιμετώπιση διατροφικά σχετιζόμενων προβλημάτων δημόσιας υγείας. Στα κεφάλαια που ακολουθούν παρέχονται πληροφορίες για τη δημιουργία, χρήση και εφαρμογή διατροφικών συστάσεων και οδηγιών και αναλύονται διατροφικά σχετιζόμενες διαταραχές και προβλήματα υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα που αφορούν την παχυσαρκία και τις ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών με κυριότερες αυτές της βιταμίνης Α, του ιωδίου και του σιδήρου, ενώ μετέπειτα αναλύεται η σχέση της διατροφής με την υγεία και την ανάπτυξη σε κρίσιμα στάδια της ζωής, όπως η βρεφική και η παιδική ηλικία και η εγκυμοσύνη. Τέλος το βιβλίο παρέχει σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με τη σχέση της διατροφής με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι διάφορες νεοπλασίες και η οστεοπόρωση. Στο σύνολό του, λοιπόν, το συγκεκριμένο εγχειρίδιο αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό εκτίμησης, αξιολόγησης και διαχείρισης διατροφικά σχετιζόμενων καταστάσεων δημόσιας υγείας.
Τιμή πώλησης: 40 €