Lecture Notes: Δερματολογία (10η έκδοση)
Το Lecture Notes Δερματολογία παρέχει όλη την απαραίτητη γνώση σε έναν πολύ μικρό τόμο, προκειμένου να αποκτηθεί μία εις βάθος κατανόηση πάνω στη δομή και στη λειτουργία του δέρματος αλλά και στα πρακτικά σημεία της αντιμετώπισης των ασθενειών του. Καθώς παρουσιάζεται με μορφή φιλική προς τον αναγνώστη και συνδυάζοντας το καλογραμμένο κείμενο με την υψηλής ποιότητας εικονογράφηση, αυτή η δέκατη έκδοση έχει αναθεωρηθεί, προκειμένου να αποδώσει όλες τις τελευταίες προόδους πάνω στη γνώση για τις ασθένειες του δέρματος και στη θεραπεία τους και περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο που αφορά στα Δερματολογικά επείγοντα. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα αποτελούν: • Πολυάριθμες εικόνες και πίνακες που βοηθούν να αποσαφηνίσετε τη γνώση που χρειάζεστε για σκοπούς επανάληψης. • Ερωτήσεις κλινικών περιστατικών και 15 νέες κλινικές περιπτώσεις για αυτοαξιολόγηση. • Γλωσσάρι με ορολογία στη δερματολογία. Είτε χρειάζεται να αναπτύξετε είτε να «φρεσκάρετε» τις γνώσεις σας πάνω στη Δερματολογία, το Lecture Notes: Δερματολογία παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αντιμετώπιση των διαταραχών του δέρματος.
Τιμή πώλησης: 40 €
Παθήσεις του Δέρματος
το βιβλίο "Παθήσεις του δέρματος" συνιστά μια καινούργια ματιά στο ευρύ φάσμα της σύγχρονης δερματολογίας και τη μεταφράζει σε μια οπτικώς εντυπωσιακή και κλινικώς επικεντρωμένη μορφή. Πάνω από 2.000 εξαιρετικές έγχρωμες εικόνες συνοδεύονται από πλήρες κείμενο που προσφέρει μια περιεκτική και συνοπτική προσέγγιση των κλινικών χαρακτηριστικών, της διάγνωσης, των εργαστηριακών εξετάσεων και της αντιμετώπισης. Το βιβλίο καλύπτει πλήρως όλες τις δερματολογικές διαταραχές, τόσο τις συνήθεις όσο και τις σπάνιες, καθώς και τους διάφορους φυλετικούς δερματικούς τύπους, την παιδιατρική δερματολογία, κληρονομικές δερματοπάθειες, τον HIV, φαρμακολογικές αντιδράσεις και την κύηση. Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα ανεκτίμητο απόθεμα γνώσεων για τους ειδικευόμενους και τους ενεργούς δερματολόγους και πρόκειται να γίνει το κείμενο αναφοράς και ο άτλας επιλογής για τους ιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας και τους γενικούς παθολόγους. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η απόλυτη συλλογή δερματολογικών εικόνων, που συνοδεύονται από σαφές και περιεκτικό κείμενο. Περιέχει πάνω από 2.000 κορυφαίας ποιότητας, έγχρωμες κλινικές εικόνες. Κλινικώς επικεντρωμένο ώστε να αντανακλά την πρακτική της δερματολογίας σήμερα. Η αντιμετώπιση, οι εξετάσεις και η διάγνωση παρουσιάζονται σε μια περιεκτική, εύκολη στη χρήση μορφή. Ομοιόμορφα οργανωμένη δομή για εύκολη πρόσβαση στις παρεχόμενες πληροφορίες. Διεθνής κάλυψη του θέματος της δερματολογίας, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης των διαταραχών που σχετίζονται με τους φυλετικούς δερματικούς τύπους. Πλήρως ενημερωμένο.
Τιμή πώλησης: 90 €
Πρόληψη και Μέτρα Προστασίας από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (Sexually Transmitted Diseases, STDs) αποτελούν μείζον πρόβλημα Δημόσιας Υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Κατέχουν μία από τις υψηλότερες θέσεις στους δείκτες νοσηρότητας και οι συνέπειές τους, όπως ο θάνατος, η στείρωση, η νεογνική νοσηρότητα, η ανάπτυξη καρκίνων ή η ευοδωτική επίδραση σε άλλες λοιμώξεις έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε εκατομμύρια ανθρώπων. Η εμφάνιση της HIV λοίμωξης και η ραγδαία επέκτασή της υπογράμμισαν με μεγαλύτερη ένταση την αναγκαιότητα ελέγχου των STDs. Η διαπίστωση της διευκόλυνσης της μόλυνσης από HIV τόσο από τα ελκωτικά, όσο και από τα φλεγμονώδη STDs, αποκάλυψε τη στενή συσχέτιση της HIV και των άλλων σεξουαλικώς μεταδιδομένων λοιμώξεων. Έτσι, η πρόληψη της διασποράς της HIV λοίμωξης και των άλλων STDs αποτελεί άμεση προτεραιότητα και επείγουσα ανάγκη της Δημόσιας Υγείας. Οι ευρείες διαφοροποιήσεις των οικονομικών, κοινωνικών, δημογραφικών και πολιτισμικών παραμέτρων, που αποτελούν υπόστρωμα διαμόρφωσης αντιλήψεων και συμπεριφοράς, καθορίζουν και τους άξονες διαμόρφωσης των στρατηγικών πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό, το ανδρικό προφυλακτικό αναδείχθηκε εξ αρχής ως το καταλληλότερο διαθέσιμο μέσον πρόληψης. Πολυάριθμες, ευρείες ενημερωτικές εκστρατείες και προγράμματα εστιάσθηκαν στην προβολή ασφαλέστερων προτύπων σεξουαλικής συμπεριφοράς και, κατά μείζονα λόγο, στην προώθηση της χρήσης του ανδρικού προφυλακτικού. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών δικαιολογούν συγκρατημένη μόνον αισιοδοξία. Η επιμονή και προσήλωση στους στόχους, η διεύρυνση των προγραμμάτων παρέμβασης και ο εμπλουτισμός των μεθόδων προσέγγισης διαφορετικών πληθυσμών και ομάδων-στόχων θεωρούνται απαραίτητες προϋποθέσεις για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων στην πρόληψη των STDs.
Τιμή πώλησης: 15 €
Αφροδισιολογία
Ο βασικός κορμός του θεματολογίου της εκδόσεως αυτής είναι οι Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις. Τα νοσήματα αυτά έχουν, ως γνωστόν, ιατρο-κοινωνικές, ψυχολογικές, νομικές και οικονομικές επιπτώσεις, ενώ δημιουργούν συγχρόνως προβλήματα Βιοηθικής, Ψυχολογικών Παρεμβάσεων κ.ά. Επιπλέον, στην έκδοση αυτή αναλύονται ποικίλες έννοιες και γνώσεις αναφορικά με την Ιστορία, την Επιδημιολογία, τις Στρατηγικές Πρόληψης και Θεραπείας, τη Σεξουαλική Λειτουργία, την Κλινικο-εργαστηριακή Προσέγγιση των νοσημάτων αυτών, την εκδήλωση τέλος στην ίδια περιοχή δερματολογικών νοσημάτων, μη-σεξουαλικώς μεταδιδομένων. Τα δέματα αυτά συνθέτουν ένα ενιαίο σύνολο γνωστικών αντικειμένων αλληλοσυνδεόμενων με εκείνα του Βασικού Κορμού. Διαμέσου του ευρέως αυτού φάσματος θεματικών ενοτήτων, αναδεικνύεται η καθολική φυσιογνωμία της σύγχρονης Αφροδισιολογίας. Επιχειρείται τέλος η ανάπτυξη των κεφαλαίων να είναι πλήρης και σε Βάθος, προσδίδοντας έτσι τα χρακτηριστικά ενός Βιβλίου Αναφοράς ενώ παράλληλα η παροχή συμπυκνωμένων γνώσεων για το κάθε κεφάλαιο (Leading Points) ευνοεί και διευκολύνει το έργο του Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου και του Κλινικού Ιατρού γενικώτερα.
Τιμή πώλησης: 95 €
Δερματολογία (Εικονογραφημένο Έγχρωμο Εγχειρίδιο) (2η έκδοση)
Είναι προσαρμοσμένη ειδικά στις ανάγκες του σημερινού φοιτητή της ιατρικής. Τα θέματα παρουσιάζονται σε μία σειρά δισέλιδων διδακτικών ενοτήτων, κάθε μία από τις οποίες καλύπτει συγκεκριμένο αντικείμενο της κλινικής δερματολογίας. Στην έκδοση αυτή έχουν περιληφθεί νέες ενότητες για: μοριακή γενετική και δέρμα νόσος από HIV και ανοσοανεπάρκεια γήρανση και δέρμα επάγγελμα και δέρμα Οι διδακτικές αυτές ενότητες περιλαμβάνουν: συνοπτικό και περιεκτικό κείμενο έγχρωμες κλινικές φωτογραφίες όλων των κύριων δερματολογικών παθήσεων επεξηγηματικά έγχρωμα διαγράμματα και σχέδια πλαίσια με “σημαντικά στοιχεία” για γρήγορη επανάληψη. Το κείμενο καλύπτει εκτενώς την κλινική δερματολογία και περιλαμβάνει: ανασκόπηση των βασικών ανατομικών και φυσιολογικών αρχών επισκόπηση των δερματικών νόσων και των δερματικών εκδηλώσεων άλλων γενικών νόσων περίληψη των καθιερωμένων δερματολογικών θεραπειών και των αναπτυσσόμενων σχημάτων. Η Δερματολογία αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για φοιτητές της ιατρικής, νέους ιατρούς, ειδικευόμενους δερματολόγους, νοσηλευτές, γενικούς ιατρούς και παθολόγους.
Τιμή πώλησης: 33 €
Έγχρωμα διαγνωστικά κλινικά σημεία απο το Δέρμα και Κλινική Παθολογία
Το δέρμα μnopεί να προσφέρει σημαντικές κλινικές πληροφορίας για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Σε αυτό το βιβλίο περιέχονται S20 έγχρωμες φωτογραφίας δερματικών κλινικών σημείων εσωτερικών νοσημάτων, ταξινομημένες βάσει του κυρίου συμπτώματος που οδήγησε τους ασθενείς στον ιατρό. Περιέχονται: Έξοχη συλλογή κλινικών φωτογραφιών Πλήρη κείμενα στα οποία συζητείται η διαφορική διάγνωση και ο εργαστηριακός έλεγχος Διάταξη της ύλης βάσει των συμπτωμάτων μα στόχο τη γρήγορη και εύκολη κλινική προσέγγιση του ασθενούς.
Τιμή πώλησης: 8 €
Δερματικά Νοσήματα: Διάγνωση και Θεραπεία (2η έκδοση)
Το βιβλίο Δερματικά νοσήματα: Διάγνωση και θεραπεία συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό ώστε να ανταποκρίνεται στις κλινικές ανάγκες όσων παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα. Ειδικά, ενώ σχεδιασμένο ώστε να διευκολύνει τις γρήγορες παραπομπές, το βιβλίο εστιάζει στις 250 πιο συχνές νόσους που απαντώνται καθημερινά και περιλαμβάνει πρακτικές και σαφείς συμβουλές για τη διάγνωση και θεραπεία· περιέχει προγενέστερα και κατοπινά διαγράμματα νόσων όσον αφορά στη θέση εντόπισης των νόσων, ταξινομήσεις πρωτοπαθών, δευτεροπαθών και ειδικών βλαβών και πάνω από 700 πρωτοδημοσιευόμενες έγχρωμες φωτογραφίες που απεικονίζουν τις κλασικές εκδηλώσεις ασθενειών καθώς και σπανιότερες παραλλαγές. Θέματα παιδιατρικών δερματικών νόσων καλύπτονται διεξοδικά μαζί με συμβουλές για τη χρονική στιγμή κατά την οποία ο ασθενής θα πρέπει να παραπεμφθεί σε κάποιον ειδικό ιατρό. Το βιβλίο αυτό είναι μια βασική πηγή για τους παρέχοντες πρωτοβάθμια φροντίδα, τους εσωτερικούς παθολόγους, τους νοσοκόμους, τους φυσικοθεραπευτές καθώς και για τους φοιτητές της ιατρικής. Κριτικός στην πρώτη έκδοση Ένας εξαιρετικά διαφωτιστικός οδηγός πάνω στην τέχνη της δερματολογίας παρέχει ένα οργανωμένο πλαίσιο της απαιτούμενης ύλης από τους φοιτητές και τους παθολόγους για τη διάγνωση και θεραπεία γενικών δερματικών διαταρα-χών... Προορίζεται να γίνει ένα από τα αγαπημένα σας βιβλία. Arch Dermatol Το να αποκτήσει κανείς αυτό το βιβλίο, επωφελούμενος από τη μακρά κλινική πείρα του Dr. Habif, είναι σαν να έχει κερδίσει έναν "σύμβουλο κατ' οίκον". Οι εξαίρετες έγχρωμες φωτογραφίες καλύπτουν όλες τις συνήθεις δερματικές ασθένειες... Cutis
Τιμή πώλησης: 80 €
Έγχρωμος Άτλας Κοσμητικής Δερματολογίας
Σε μια πλούσια εικονογραφημένη, εύκολη στην παρακολούθηση της μορφή, αυτό το σπουδαίο βιβλίο αναφοράς εξετάζει ενδελεχώς όλα τα μη κακοήθη προβλήματα του δέρματος, από την ροδόχρου νόσο έως τις τραυματικές ουλές. Ποτέ προηγουμένως δεν υπήρξε παρόμοιο εγχειρίδιο που να εξηγεί το εύρος των θεμάτων που παρουσιάζονται εδώ, περιλαμβάνοντας το υπόβαθρο, τη διάγνωση, τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις και τις θεραπευτικές προτάσεις. Η οργάνωση του βιβλίου περιλαμβάνει μια επισκόπηση κάθε περίπτωσης, τις θεραπευτικές επιλογές, και τις βήμα προς βήμα διαδικασίες για τη θεραπεία της κατάστασης μαζί με προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές έγχρωμες φωτογραφίες. Ο Έγχρωμος άτλας της κοσμητικής δερματολογίας περιλαμβάνει: -Τόσο την φαρμακευτική όσο και τη χειρουργική αντιμετώπιση όλων των κοσμητικών δερματολογικών προβλημάτων, προχωρώντας πέρα από ό,τι άλλα πιο προσανατολισμένα στη διαδικασία εγχειρίδια προσφέρουν Δοσολογίες των φαρμακευτικών θεραπειών και περιγραφές/φωτογραφίες/τεχνικές των χειρουργικών επιλογών -Πάνω από 600 έγχρωμες εικόνες -Μια μορφή η οποία με μια ματιά σας δίνει τις πλέον σημαντικές πληροφορίες -Περιγραφές κάθε ιατρικής κατάστασης και διαδικασίες με σκοπό τη διευκόλυνση της κλινικής απόφασης -Λεπτομέρειες-κλειδιά στην αρχή κάθε διαδικασίας, καθώς και μια ανασκόπηση του αναγκαίου εξοπλισμού
Τιμή πώλησης: 52 €
Παιδοδερματολογία (1η έκδοση)
Η διάγνωση των δερματικών νόσων στα παιδιά παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες τόσο λόγω της δυσκολίας λήψης ιστορικού και συμπτωματολογίας όσο και λόγω της εσφαλμένης συχνά αξιολόγησης των συμπτωμάτων από τους γονείς. Παράλληλα, ορισμένες παθήσεις του δέρματος απαντώνται μόνο στην παιδική ηλικία ή έχουν διαφορετική κλινική εικόνα και εξέλιξη από αυτή των ενηλίκων.
Τιμή πώλησης: 85 €
Δερματικά Νοσήματα: Διάγνωση και Θεραπεία (3η έκδοση)
Θεραπεύστε περισσότερο, παραπέμψτε λιγότερο! Διαγνώστε και θεραπεύστε αποτελεσματικά 250 συχνές δερματολογικές παθήσεις με τη βοήθεια αυτού του σύντομου και φιλικού προς τον αναγνώστη εγχειριδίου. Ιδανική για κάθε ιατρό που προτιμά να θεραπεύει, παρά να παραπέμπει τους ασθενείς με δερματολογικές παθήσεις, η έγχρωμη αυτή πηγή άντλησης πληροφοριών θα σας βοηθήσει επίσης όταν θα ανατρέχεται στους πίνακές της. Είναι ένας κριτικής σημασίας τόμος για τους ιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τους παθολόγους, τις νοσοκόμες, τους βοηθούς ιατρού, τους ιατρούς που εργάζονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, και τους φοιτητές ιατρικής. • Συνταγογραφήστε αποτελεσματικές δερματολογικές θεραπείες βασισμένες στην πρακτική διαγνωστική καθοδήγηση των Dr. Habif και συνεργατών, η οποία περιλαμβάνει σχηματική αναπαράσταση των σημείων του σώματος στα οποία εντοπίζονται οι νόσοι, ταξινόμηση των βοηθών, ειδική μέριμνα για τους παιδιατρικούς ασθενείς, και άλλα. • Λάβετε και δώστε τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές συμβουλές, καθώς κάθε ενότητα του βιβλίου συνοψίζεται με περιληπτικό θεραπευτικό πλάνο. • Προετοιμαστείτε για τις δερματοπάθειες που σχετίζονται με τα ταξίδια στο νέο κεφάλαιο που καλύπτει την τροπική δερματολογία. • Δείτε πώς εκδηλώνονται οι δερματικές διαταραχές μέσα από εκατοντάδες νέες εικόνες, μερικές από τις οποίες δημοσιεύονται εδώ για πρώτη φορά.
Τιμή πώλησης: 69 €
Δερματολογία: Έγχρωμο Εικονογραφημένο Εγχειρίδιο (5η έκδοση)
Το βιβλίο Δερματολογία: Έγχρωμο Εικονογραφημένο Εγχειρίδιο αποτελεί μια ιδανική πηγή πληροφόρησης για τον σύγχρονο φοιτητή ιατρικής, τον ειδικευόμενο ιατρό, τον εκπαιδευόμενο δερματολόγο, τον νοσηλευτή των δερματολογικών τμημάτων, τον οικογενειακό ιατρό και τον ιατρό με ειδικότητα στην εσωτερική παθολογία. Η παρουσίαση των θεμάτων γίνεται σε μια σειρά δισέλιδων «μαθησιακών ενοτήτων», καθεμία από τις οποίες καλύπτει συγκεκριμένα ζητήματα της κλινικής δερματολογίας. Οι ενότητες αυτές χρησιμοποιούν μια μοναδική ποικιλία έγχρωμων κλινικών φωτογραφιών που περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των κύριων δερματολογικών παθήσεων, περιεκτικό και συνάμα πλήρες κείμενο, καθώς και πλαίσια με σημεία-κλειδιά, βοηθώντας στη γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες και στην προετοιμασία για τις εξετάσεις. Ενσωματώνουν περιλήψεις της βασικής βιολογίας του δέρματος και υπογραμμίζουν τις καθιερωμένες και επείγουσες δερματολογικές θεραπείες, αντικατοπτρίζοντας τη συνεχώς διευρυνόμενη χρήση της τεχνολογίας. Βασισμένη στην τεράστια επιτυχία της προηγούμενης έκδοσης, η νέα αυτή έκδοση έχει αναθεωρηθεί εξ ολοκλήρου. • Εκτεταμένες ενότητες στον καρκίνο του δέρματος, έναν ολοένα και πιο σημαντικό τομέα τόσο στη νοσοκομειακή όσο και στη γενική πρακτική • Μια νέα ενότητα στην αυξανόμενη χρήση των βιολογικών προϊόντων για την αντιμετώπιση της ψωρίασης και άλλων νόσων, συμπεριλαμβανομένων της μικρογραφικής χειρουργικής Mohs και των δερματικών κρημνών • Εκτεταμένη και αναθεωρημένη κάλυψη της χρήσης laser στην αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων και στην κοσμητική χειρουργική • Νέος και βελτιωμένος οδηγός για τις πιο χρήσιμες διαδικτυακές πηγές στη δερματολογία
Τιμή πώλησης: 33 €