Ανθολόγιο: Απόηχος μιας Ζωής (4η θεματική ενότητα)

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
Φ. Ι. ΜΗΤΣΗΣ
ISBN:
9789605833299
Διαστάσεις:
21x30
Σελίδες:
188
Έτος έκδοσης:
2017
Κατηγορία προϊόντος: Νέες Κυκλοφορίες, Διάφορα
Τιμή πώλησης 18 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Ο Φ.Ι. Μήτσης είναι Ομότιμος Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επί σειρά ετών (1987, 1988 και 1997–2001) χρημάτισε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Έχει καταξιωθεί σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε στο δημόσιο βίο και η πολλαπλή προσφορά του, εθνική, επιστημονική, διδακτική και κοινωνική, έχει τύχει γενικής αναγνώρισης και ο ίδιος έχει λάβει πολλές διακρίσεις.

Έχει προσφέρει στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Οδοντιατρικής, αλλά και γενικότερα της Ανώτερης Παιδείας, απ’ όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, ως Κοσμήτορας, Συγκλητικός, Πρύτανης, μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΕΟΚ (1981–1990) και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Πρυτάνεων για τη θεσμική μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ (1979—80). Το 1985–86 υπηρέτησε Πρόεδρος του Νοσηλευτικού Τμήματος του Π.Α.

Εργάστηκε στο χώρο της Υγείας ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, για την προαγωγή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και για την αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών υγείας, ως μέλος πολλών Εθνικών Επιτροπών [Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), Επιτροπή Αγωγής της Υγείας, στην Επιτροπή για το AIDS κ.ά.] και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Στοματικής Υγείας.

Έχει προσφέρει σε Δ.Σ. και ως μέλος επιτροπών και οργανισμών των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και συμμετείχε σε κινήματα και για την Ειρήνη, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό και είναι ιδρυτής του Λαογραφικού Μουσείου της γενέτειράς του.

Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών συγγραμμάτων –και όχι μόνο– καθώς και  μονογραφικών και άρθρων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και μέλος πολλών Ελληνικών και ξέων επιστημονικών εταιρειών. Η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.) τον έχει τιμήσει με τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου κι έχει καθιερώσει την απονομή βραβείου Αριστείας με το όνομά του, ανά διετία.

Έχει τιμηθεί με Μετάλλιο για την Εθνική του δράση και τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση (1943–44), υποστήριξε τη δημοκρατική νομιμότητα σε περιόδους δοκιμασίας κι εργάστηκε ως μέλος στην Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Φ.Ι. Μήτσης γεννήθηκε στο Φοινίκι Θεσπρωτίας το 1926.

Σπούδασε την Οδοντιατρική και την Ιατρική και με υποτροφία του Εθνικού Ιδρύματος Υγείας (Ν.Ι.Η.–Public Health Service) των Η.Π.Α. (1964–1965), μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας.

Έχει προσκληθεί ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Tuffts της Βοστόνης των Η.Π.Α., το 1977.

Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό στο Υγειονομικό Σώμα ως Οδοντίατρος (1952–1955).

Επαγγελματικά εργάσθηκε ως οδοντίατρος στην Αθήνα.

Έχει από το γάμο του με την Αιμιλία Αθανασάκου, μία κόρη, την Ευτέρπη (Εύη), η οποία με τον γάμο της με τον Δημήτρη Πανταζόπουλο έφεραν στη ζωή τα δύο του εγγόνια, τη Νεφέλη και τον Πάνο.