Οι περιπέτειες του ξεχωριστού Μέλλιου, του κόκκινου ιππόκαμπου που τόσο αγαπήθηκε από τους μικρούς μας φίλους, συνεχίζονται στο καινούργιο βιβλίο της Έφης Φωτεινού «Ο ξεχωριστός Μέλλιος, ο χάρτης του κρυμμένου θησαυρού».

Στο βιβλιοπωλείο ONAR Bookstore (Λ. Δημοκρατίας 69, Ηλιούπολη), το Σάββατο 24 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η νέα διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το σκετσάκι με κούκλες που οργάνωσαν η συγγραφέας και ο ηθοποιός Ιορδάνης Καλέσης, ζωγράφισαν, και έπαιξαν το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού με γρίφους εμπνευσμένους από τα νέα θαλασσινά κατορθώματα του Μέλλιου και της Ιόλης.  

Στη νέα αυτή ιστορία ο ξεχωριστός Μέλλιος επισκέπτεται με το σχολείο του το όμορφο νησάκι του Άη Στράτη. Εκεί, η καλύτερή του φίλη, η Νηρηίδα Ιόλη, φύσει περιπετειώδης, ανακαλύπτει έναν χάρτη θησαυρού! Οι δυο τους, με την πολύτιμη βοήθεια του καινούργιου φίλου τους, του σούπερ διασκεδαστικού Αστέρη, θα προσπαθήσουν να λύσουν τους γρίφους που θα τους οδηγήσουν σε έναν πολύ ξεχωριστό θησαυρό. Στον δρόμο τους θα χρειαστεί να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια, όπως άγρια μελτέμια, τσουχτερές μοβ μέδουσες και δύτες! Θα τα καταφέρουν;